ALLMÄNT OM TÄVLINGAR

I dagens tennissverige finns det många olika alternativ om man vill ge sig ut och tävla och vi delar upp dem i 2 grupper. Den första är seriespelen som finns inom klubbarna. Då sätter man upp ett lag (kan t ex vara herrlag eller knattelag) och tävlar lagvis mot andra klubbar. Våra serielag hittar du under "Serielagen" i menyn.

Den andra gruppen är de många tävlingar som sker på personnivå. Alltså de tävlingar där man anmäler sig själv och tävlar mot andra som är anmälda. En sådan tävling är Påskträffen som vi i SSTK arrangerar varje år men det finns såklart andra. Förslag på tävlingar, både våra egna och andra, hittar du här under!

Utvecklingsgruppen1.jpg

PÅSKTRÄFFEN

Påskträffen är SSTKs årliga minitennisturnering som hålls de 3 första dagarna på påsklovet varje år där alla får vara med. Det är en rolig tävling där alla får priser och diplom! På Påskträffens hemsida hittar du information om t ex resultat, regler, bilder, annat skoj och framförallt hur du anmäler dig!

Gå till Påskträffens hemsida här!

KLUBBMÄSTERSKAPET

Klubbmästerskapet går av stapeln under slutet av sommaren och är en tävling för klubbens medlemmar! Här finns många olika klasser att ställa upp i! Allt från Herr-/Damsingel till PS-/FS10, Generationsdubbel, Mixeddubbel, Herr-/Damdubbel till PD-/FD10. Dock kan klasserna variera från år till år!

Anmäler dig gör du på bifogad länk.

 

TÄVLINGAR I SKÅNE

Minitouren
Minitouren spelas på en 11x6 meters bana med en skumboll som är 75% mjukare än en vanlig boll. Ålder 6-8 år (födda 08-10).

Miditouren
Miditouren spelas på en 18x8 meters bana med en miditennisboll som är 50% mjukare än en vanlig tennisboll. Ålder 8-9 år (födda 07-08).

Maxitouren
Maxitouren spelas på en fullstor bana med en maxitennisboll som är 25% mjukare än en vanlig tennisboll. Ålder 9-12 år (födda 04-07).

TÄVLINGAR I SVERIGE

Kommer snart!

SÖK TÄVLING I TENNISSÖK

På tennis.se finns det en funktion som heter Tennissök. Där kan du söka på tävlingar eller på tennispoäng.

Du finner den här!

TÄVLINGSKALENDER PÅ TENTOUR ONLINE

TenTour Online är en samlingsplats för tävlingsarrangörer och spelare. Här kan du anmäla dig till de flesta av Sveriges tennistävlingar. På TenTour Online ser du även tävlingskalender, deltagarlistor, tidsschema och tävlingsresultat.

Här finns en lista på tävlingar i Sverige!

1.jpg

SSTK - SÖDRA SANDBY TENNISKLUBB

Ordförande:
Magnus Dellrup
ordforande(at)sstk.nu

Kassör:
Södra Sandby TK
Christina Hedegaard-Friis
Box 21
247 21 Södra Sandby
kassor(at)sstk.nu

Chefstränare:
Kristian Tolvhed
0730-215131
kristian(at)sstk.nu

Webmaster:
Henrik Ronkainen 
0702-670165
styrelsen(at)sstk.nu